Koen Van Wichelen

11 May
Published in De Varkens

De varkens is een spannend verhaal over verdriet en liefde in een boerenfamilie. Een boek met een sterk en ingenieus plot vol warme waarden en waarheden als een koe (als een varken in dit geval). De waarheid komt soms hard aan, maar heeft in dit boek steeds een zachte pit. De toon is kwetsbaar, teder en hartverwarmend. De varkens leest als de goudeerlijke wijsheid van een volksgezegde en eindigt als een bloedstollende thriller. Je leest de laatste hoofdstukken op het puntje van je stoel en ziet de film voor je ogen afspelen, starring een aantal varkens: échte en spreekwoordelijke.

17 Apr
Published in De laatste man

Wil je alvast een exemplaar van De laatste man bestellen? Dat kan. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. met als titel "De laatste man" en je krijgt je exemplaar thuisgestuurd.

02 Jun
Published in Nieuws

De tweede roman van Boeken Magazine-bezieler Koen Van Wichelen De barmhartigen heeft zonet de kaap van de 1.000 verkochte exemplaren gerond.

 

De mond-aan-mond-reclame van enthousiaste lezers deed de voorbije maanden langzaam maar zeker zijn werk.

 

Voor zij die nog een barmhartig duwtje in de rug nodig hebben, bij deze een kleine greep uit de reacties en recensies:

„Van Wichelen verstaat de kunst zijn lezer pagina na pagina sterker aan het verhaal te verslaven. Met humor, met rauwe passages, maar ook met prangende vragen zoals die over het waardige levenseinde. Een opmerkelijke roman.”  - Het Nieuwsblad
Kwotering: ****


„Dit boek moet gelezen worden. Koen van Wichelen graaft in de ziel en legt het leven op de ontledingstafel met subtiele symboliek. Echt, uiterst geloofwaardig en aangrijpend. Het is inspirerend en deprimerend tegelijk. Een verrekt knap staaltje schrijfwerk. - Algemeen Dagblad
Kwotering: ****1/2


„De barmhartigen is een hele goede roman. Well done, Koen.” (Herman Brusselmans)

 

„Wat een plezier om te lezen. Je beste tot nu toe!” (Birgit Van Mol)

 

„Ik geniet elke dag (nacht) van een stukje. Zalig boek. Zalig boek…” (Hans Bonte)

 

„Je schrijft verdomde goed! Het wervelt, het bruist en het knalt al vanaf de eerste bladzijde.” (Sander Blom, hoofdredacteur Atlas-Contact)

13 Mar
Published in Nieuws

Beste lezer,

 

Zopas werden de genomineerden voor de prestigieuze Hibris Literatuur Prijs officieel bekendgemaakt.

 

De Hibris Literatuur Prijs bekroont de meest gedurfde, stoutmoedige - zeg maar gerust: overmoedige (hubris/hibris) - roman van het voorbije jaar.

 

GRANDE-hoofdredacteur Koen Van Wichelen werd genomineerd met zijn recent verschenen roman 'De barmhartigen'.

 

Volg de bekendmaking van de shortlist live op http://youtu.be/YgT3w8QGKHk

Pagina 1 van 20